Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Pancakes


Υλικά:
1 αυγό 
200 γρ. γιαούρτι 
1 κ.γ. σιρόπι βανίλιας ή 2 βανίλιες
60 γρ. σπορέλαιο 
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι 
100 γρ. αλεύρι γ.o.χ. 
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. κοφτή σόδα 
βούτυρο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Κάνουμε 2 μείγματα:
    Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε με ένα σύρμα το γιαούρτι με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το σπορέλαιο και το αυγό.






    Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.



    Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα (και δεν ανακατεύουμε ξανά από εκεί και πέρα γιατί θα πέσει ο όγκος του μείγματος).



    Βάζουμε ένα μεγάλο και βαρύ αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι. Το ανάβουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζουμε στο τηγάνι 1/3 κ.γ. βούτυρο ή λάδι (δεν το αφήνουμε να κάψει γιατί θα μαυρίσουν οι τηγανίτες). Βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα και με προσοχή την αφήνουμε μέσα στο τηγάνι. 
    Ψήνουμε για 1 1/5 λεπτό, χωρίς να κουνήσουμε καθόλου το τηγάνι, μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα γύρω και από την κάτω μεριά και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα με μια κίνηση ώστε να αρχίσει να ψήνεται και η άλλη μεριά. Ψήνουμε για άλλα 1-2 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις κρατάμε ζεστές μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες.



    Σερβίρουμε με ζάχαρη ή με μέλι και κανέλα. Το μυστικό είναι να αφήσουμε να ρουφήξουν το μέλι προτού τις φάμε.



Η συνταγή είναι το Α.Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου