Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Κέικ καρότου








Υλικά:
3 αυγά
260 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
240 γρ. σπορέλαιο
260 γρ. καρότο τριμμένο
310 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ. σόδα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρίφαλο

Εκτέλεση:
    Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε την βανίλια, το σπορέλαιο, τη σόδα, το μπέικιν, την κανέλα, το γαρύφαλο και τέλος τα καρότα και χτυπάω για λίγο μέχρι να ανακατευθεί το μίγμα με τα καρότα. 






Εκτός μίξερ ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ελαφρά. 




    Τέλος, ρίχνουμε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις περίπου για 50 - 60 λεπτά. 



 Ελέγχουμε με τη λάμα του μαχαιριού το κέντρο του κέικ. Αν βγαίνει στεγνό και καθαρό είναι ψημένο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου