Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Φαλάφελ



Υλικά:
800 γρ. ρεβύθια βρασμένα ή 150 γρ. άβραστα
9 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα στα 8
4 κ. γλυκού κύμινο
4 κ. γλυκού κόλιαντρο, φύλλα
2 κ. σούπας μαϊντανό, φύλλα
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:
Βράζουμε και στεγνώνουμε καλά τα ρεβύθια.
Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ τα ρεβύθια με τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και το κύμινο.






Στην συνέχεια εκτός μίξερ προσθέτω το αλεύρι, τον κόλιανδρο, το μαϊντανό και αλάτοπιπέρο.



Πλάθουμε ομοιόμορφα στρογγυλά κεφτεδάκια.


Τα βάζουμε σε ένα ταψί με αλεύρι και με κυκλικές κινήσεις τα αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.


Η συνταγή είναι του Α. Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου