Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια


Υλικά (για 6 άτομα):
1 1/2 κιλό κόκκορα
1/2 φλ. τσ. λάδι
1 κιλό ντομάτες ώριμες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 κρεμμύδια μικρά τριμμένα
1 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. ζάχαρη
λίγη πάπρικα
8 κόκκους μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι
1/2 κιλό μακαρόνια

Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τον κόκορα, τον στραγγίζουμε και τον κόβουμε μερίδες. 


2. Σε μία χύτρα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε μέσα το κρέας μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Μόλις πάρουν χρώμα το αφαιρώ από την κατσαρόλα.




3. Στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί.



4. Μέσα στα κρεμμύδια βάζουμε πάλι το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ. 


5. Έπειτα ρίχνουμε τις ντομάτες, που τις έχω πολτοποιήσει στο μούλτι και τον πελτέ. Εγώ έβαλα ντομάτες που είχα πολτοποιήσει στο μπλέντερ και τις είχα στην κατάψυξη.



6. Προσθέτουμε το μπαχάρι, το πιπέρι, το αλάτι, τα φύλλα δάφνης, τη ζάχαρη, την πάπρικα και ανακατεύουμε ελαφρά. 



Νερό προσθέτουμε όσο χρειαστεί για να σκεπαστή το κρέας.



7. Μόλις πάρει μία βράση, κλείνουμε την χύτρα και χαμηλώνουμε την φωτιά ώστε να σιγοβράσει το φαγητό για 1 ώρα και να μαλακώσει το κρέας.
8. Μετά την 1 ώρα αυτή, ανοίγουμε την κατσαρόλα μας και ελέγχουμε αν έχει βράσει καλά το κρέας μας. 



9. Συνεχίζουμε το βράσιμο του φαγητού μας, αυτή τη φορά σε δυνατή φωτιά, με ανοιχτό καπάκι ώστε να δέσει η σάλτσα του.
10. Εντωμεταξί βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
11. Σερβίρουμε το μακαρόνια με τον κόκορα όσο είναι ακόμα ζεστό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου