Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Σουφλέ Σοκολάτας του λεπτού


Υλικά:
4 κοφτές κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κοφτές κ.σ. ζάχαρη
2 κοφτές κ.σ. κακάο
1/2 κ.γ. (2 γρ.) μπέικιν πάουντερ
1 αβγό
3 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο στα μικροκυμάτα)

Για το γλάσο:
50 γρ. σοκολάτα ή σοκολατάκια
2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση:
    Βάζουμε όλα τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αβγό και έπειτα το γάλα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να γίνει ένα αρκετά ρευστό μείγμα (λίγο πιο ρευστό από το μέλι). 





    Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 κούπες του καφέ  (2 πυρίμαχα μπολάκια).



    Τις βάζουμε αντικριστά στις άκρες του δίσκου του φούρνου μικροκυμάτων που γυρίζει και ψήνουμε για 1 λεπτό στα 800Watt ή 1/5 λεπτό στα 750Watt. Θα πρέπει να βγει φουσκωμένο και ψημένο μεν, αλλά ελαφρώς υγρό γύρω γύρω.



    Αν θέλουμε και γλάσο σοκολάτας βάζουμε σε μια κουπα του καφέ 50 γρ σοκολάτα (από το περίπτερο π.χ. ή σοκολατάκια) με 2 κουταλιές σούπας γάλα για 1 λεπτό στα 800Watt στον φούρνο μικροκυμάτων. Το απλώνουμε πάνω από τα κέικ και τα σερβίρουμε όπως είναι στην κούπα. Τρώγονται ζεστά!


Η συνταγή είναι του Γρηγόρη Χέλμη από το Σεφ στον Αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου