Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Νόστιμος αρακάς με κάρυ


Υλικά (για 4 άτομα):
450-500 γρ. αρακάς
2 καρότα καθαρισμένα σε ροδέλες
500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη κονσέρβας
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
2 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ή λίγο ξερό
1/2 κ. γλ. κάρυ
λίγη ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
λίγη κανέλα
2 πατάτες σε κύβους (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Σε τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το σέλινο και το δυόσμο. 



2. Ρίχνετε την ντομάτα και λίγη ζάχαρη. Αλατίζετε και ρίχνετε την κανέλα και το κάρυ. Όταν δέσει λίγο η σάλτσα, την αποσύρετε από τη φωτιά.


3. Βάζετε στην κατσαρόλα τον αρακά και τα καρότα. 


4. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτετε νερό μέχρι να καλύψει τα λαχανικά και μαγειρεύετε στην χύτρα για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 


5. Ελέγχετε αν έχουν μείνει πολλά υγρά και αφήνετε να εξατμιστούν σε χαμηλή φωτιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου