Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Σουφλέ με Μετσοβόνε και Μπύρα


Yλικά:
1 κιλό πένες ολικής άλεσης
7 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
120γρ βούτυρο
120γρ αλεύρι
1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα
330 ml μπύρα
1,5 λίτρο γάλα ελαφρύ
500γρ μετσοβόνε τριμμένο
200γρ μοτσαρέλα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
    Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο απ' ότι λέει η συσκευασία. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε μεγάλο βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί φούρνου.



    Σε μια κατσαρόλα σωτάρετε το μπέικον σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνετε το αλεύρι και τη καπνιστή πάπρικα και ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη.
Προσθέτετε τη μπύρα. Ανακατεύετε για λίγο μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε το γάλα, αλάτι και πιπέρι.


    Αυξάνετε την φωτιά σε δυνατή και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι ν' αρχίσει να κοχλάζει και να πήζει η μπεσαμέλ. Δε θα πήξει τελείως, θα είναι σχετικά ρευστή. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα 400γρ μετσοβόνε και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
     Ρίχνετε τη μπεσαμέλ στο ταψί και την ανακατεύετε μαλακά με τα μακαρόνια ώστε να πάει παντού. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα 100γρ μετσοβόνε.


    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα.


Η συνταγή είναι από το http://pepiskitchen.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου