Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα τρούφας


Υλικά (για 2-3 άτομα):
250 γρ. ζυμαρικά μαφαλντίνες ή παπαρδέλες
250 ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. λευκά μανιτάρια σε φέτες
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγη παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Μαϊντανό
λίγες σταγόνες λάδι τρούφας
λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Συγκεντρώνουμε πρώτα όλα τα υλικά μας μαζί, ώστε να τα έχουμε άμεσα διαθέσιμα.



2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά. 


3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά. 


4. Μόλις σοταριστούν, σβήνουμε με το κρασί. 
5. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και μπούκοβο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.


6. Έπειτα βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό. 
7. Όταν βράσουν, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει και ανακατεύουμε. 


8. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το λάδι τρούφας και την παρμεζάνα. 
9. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα ζυμαρικά μας με μαϊντανό, λίγο μπούκοβο και πιπέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου