Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ζυμαρικά με λουκάνικο με πράσο


Υλικά:
500 γρ. στριφτά μικρά ζυμαρικά ή μικρές πέννες
4 χοιρινά καπνιστά λουκάνικα
1 φλ. ελαιόλαδο
2 πράσο
4 κρεμμύδια φρέσκα
2 σκελ. σκόρδο
½ ματσ. μαϊντανό
1 φλ. λευκό κρασί
3 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1  ζωμό λαχανικών
250 ml νερό για το ζωμό
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κλων. θυμάρι
½ κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
    Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Αφαιρούμε το εξωτερικό από τα λουκάνικα και τα ψιλοκόβουμε να γίνει σαν κιμάς.






    Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι και σπάμε το σκόρδο. Τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο και σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε νερό και αφαιρούμε το σκόρδο.
    Προσθέτουμε το εσωτερικό από τα λουκάνικα, το ζωμό λαχανικών, νερό, μαϊντανό ψιλοκομμένο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, μέχρι να δέσει η σάλτσα.


    Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και πιπέρι. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.


Η συνταγή είναι από το Chef στον Αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου