Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021

Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού

 

Υλικά:
2 ποτήρια ελαιόλαδο
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
½ ποτήρι ρακί
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα (σκόνη)
1 κ.γ. γαρύφαλλο (σκόνη)
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί χρειαστεί να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε λίγο)
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

1. Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι συνεχίζοντας το χτύπημα. 

2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρακί. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο .
3. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ την σόδα και ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι και να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.
4. Πλάθουμε μπαστουνάκια, τα κυλάμε στο σουσάμι τα βάζουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Προσέχουμε να μην είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί κατά το ψήσιμο θα φουσκώσουν. 


5. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 20 – 25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.

Η συνταγή είναι από το Nikis food

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου