Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Ριζότο με απάκι και μανιτάρια



Υλικά:
400 γρ. ρύζι για ριζότο
2-4 μανιτάρια λευκά
2-3 μανιτάρια πλευρώτους
1 ζωμό λαχανικών
150 γρ. απάκι
Ελαιόλαδο
½ ποτήρι κρασί
1 σφηνάκι ρακή
1 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
3 κ.σ. βούτυρο
λίγη παρμεζάνα τριμμένη
λίγο θυμάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σκόρδο.






2. Μετά ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό. 



3. Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και ρίχνουμε σταδιακά το νερό. 



4. Αρωματίζουμε με λίγο θυμάρι εάν θέλουμε.
5. Μέχρι να χυλώσει το ρύζι, σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα μανιτάρια. 



6. Μόλις ροδίσουν, τα αφαιρούμε από τη φωτιά και σοτάρουμε το απάκι. 



7. Μόλις πάρει χρώμα, σβήνουμε με ρακί και το αφαιρούμε και αυτό από τη φωτιά. 



8. Όταν χυλώσει το ρύζι, 



προσθέτουμε το βούτυρο, το απάκι και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. 


9. Εάν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
10. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Η συνταγη είναι από την εκπομπή "Κάν'το όπως ο Ακης" με μιά μικρή αλλαγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου