Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Κέικ σοκολάτας με γλάσο σοκολάτας


Υλικά:
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει  μόνο του
100 γρ. κακάο100 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 αβγά
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
Λίγο βούτυρο και αλεύρι για το άλειμμα της φόρμας


Για το γλάσο:
150 γρ. κουβερτούρα
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
1. Αλείφουμε με λίγο με βούτυρο και αλευρώνουμε ελαφρά μια φόρμα του κέικ με τρύπα.


2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
3. Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο, μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. 



4. Προσθέτουμε το γάλα και τα αβγά και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα. 



5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα και τα δύο) μαζί με τις βανίλιες. Xτυπάμε για λίγο όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. 




6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και κλείνουμε το μίξερ.




7. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στους 180°C για 55' - 60', μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. 



8. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10' στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.



Για το γλάσο:
1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι ή μικρό τηγάνι και προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη. 




2. Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο. 



3. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, περιχύνουμε στο κέικ και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί πριν κόψουμε το κέικ.


Η συνταγή είναι από το http://www.flora.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου