Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Γλώσσα Αχνιστή με μουστάρδα



 Υλικά (για 2-3 άτομα):
4 φιλέτα γλώσσας (ανάλογα το μέγεθος)
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon ή όποια επιθυμείτε
2 μεσαίες πατάτες
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:
1. Βάλτε σε μια μεσαία κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε φέτες χοντρές. 



2. Μόλις βράσει το νερό, αλατίστε και ρίξτε τις πατάτες. Βράστε για περίπου 10 λεπτά ή 
μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.


3. Παράλληλα, κόψτε τα κρεμμύδια σε φέτες (περίπου 1 δάχτυλο) και βάλτε τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με 1/2 ποτήρι νερό νερό σε μέτρια φωτιά. 


4. Μόλις πάρει βράση, αλατίστε και βάλτε τις γλώσσες και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφήστε τις να αχνιστούν για 5-6 λεπτά. 


5. Βγάλτε τις από το τηγάνι και προσθέστε τη μουστάρδα και το χυμό του λεμονιού




Αφήστε να πάρουν μια βράση και προσθέστε τις πατάτες και τον μαϊντανό και αφήστε άλλα 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.


6. Έπειτα προσθέτετε με προσοχή τα φιλέτα γλώσσας και ανακατεύετε απαλά προσέχοντας μην σπάσετε το ψάρι. Αφήνετε για άλλα 2 λεπτά στη φωτιά.


3. Μόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάστε από τη φωτιά, τρίψτε φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε.





Η συνταγή είναι από το http://www.madameginger.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου