Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Κοτόπουλο με κάρυ και άγριο ρύζι


Υλικά:
700 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου κομμένο σε φέτες
80 γραμμάρια βουτύρου
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άγριο ρύζι
Αλάτι
πιπέρι
Αλεύρι

Εκτέλεση:
1. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μαύρο ρύζι μαζί με 2 1/2 φλιτζ. τσ. νερό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και  λίγο αλάτι. 
2. Ανάβετε το μάτι στο δυνατό και όταν αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώνετε την θερμοκρασία, κλείνετε το καπάκι και βράζετε για 15 λεπτά.
3. Αφαιρείτε από το μάτι και αφήνετε σκεπασμένο για περίπου 10 λεπτά.
2. Κόβετε τα στήθη κοτόπουλου σε φέτες και τις πασπαλίζετε με το αλεύρι. 


3. Βάλτε βούτυρο στο τηγάνι και αφού ζεσταθεί μαγειρέψτε τις φέτες κοτόπουλου. 


4. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζετε και στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και το κάρυ και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. 


5. Ύστερα προσθέτετε το κοτόπουλο, το αλάτι και  το πιπέρι και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά. 




6. Σερβίρετε το κοτόπουλο μαζί με το άγριο ρύζι.



Η συνταγή είναι από το http://www.jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου