Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Τορτελίνια με τομάτα και μοτσαρέλα


Υλικά(για 3 άτομα):
1 πακέτο τορτελίνια με προσούτο (250γρ.)
2 μεγάλες μπάλες μοτσαρέλα κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
λίγο τριμμένο βασιλικό (ξερό)
1/2 κ.γλ. αλάτι
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.γλ. βούτυρο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 ματσάκι ρόκα ψιλοκομμένη προαιρετικά

Εκτέλεση:
1. Βγάζουμε τους σπόρους από την ντομάτα και ψιλοκόβουμε σε κύβους.


2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε σε ένα φλιτζάνι με νερό για 5 λεπτά ώστε να μαλακώσει το άρωμα και η γεύση του.
3. Στην συνέχεια το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και την τομάτα. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.


4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κρασί, το βασιλικό και το αλάτι. Ψήνουμε για 4 λεπτά ακόμα. 
5. Σβήνουμε την φωτιά αλλά δεν βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά.


6. Βράζουμε τα τορτελίνια και μόλις είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε λίγα λίγα στο τηγάνι μαζί με τη μοτσαρέλα.
7. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε την ρόκα αν θέλουμε και το πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.





Η συνταγή είναι από την Primo Gusto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου