Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Πίτα με λουκάνικα


Υλικά:
1 φύλλο κουρού
λίγο ελαιόλαδο για τη γέμιση και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του φύλλου
250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 πράσο ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
150 γρ. τριμμένο γκούντα
100 γρ. κατίκι 
2-3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 λουκάνικα
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:
1. Σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.



2. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα πράσα και τα λουκάνικα σε φέτες.



3. Χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. 



Ανακατεύουμε τα αυγά με τα τυριά. 
4. Βάζουμε τη ζύμη σε 1 ταψάκι ή πυρέξ. .



5. Απλώνουμε τα μανιτάρια,



 τα λουκάνικα και τα πράσα πάνω από την ζύμη.



6. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα με τα αυγά και τα τυριά 



και γυρνάμε λίγο τις άκρες της ζύμης για να κάνουμε ένα τοίχωμα γύρω γύρω. 



7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις 180 βαθμούς για 50 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.



Η συνταγή είναι του Α.Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου