Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Κανελόνια με πέστο, κοτόπουλο και φέτα



Υλικά(για 5 άτομα):
1 πακέτο κανελόνια
1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο μικρά κομματάκια
1 συσκευασία πέστο βασιλικού
90 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
λίγη φέτα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:
1 λίτρο γάλα
70 γρ. βούτυρο
70 γρ. αλεύρι
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Για την μπεσαμέλ: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το αλεύρι με το γάλα και ανακατεύω με σύρμα, μέχρι να αρχίσει ελαφρά να πήζει. 


2. Προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνέχεια. Αφού ανακατέψουμε καλά, αποσύρουμε από την φωτιά.


3. Για την γέμιση: Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει πολύ ελαφρά.
4. Ρίχνουμε μέσα 4-5 κ.σ. από το πέστο, την φέτα και το ανακατεύουμε καλά.


5. Γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια μας και τα βάζουμε στο πυρέξ μας, το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά.


6. Γεμίζουμε με νερό το βαζάκι με το πέστο και το ανακινούμε καλά. Αυτή τη σάλτσα τη ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια ώστε να πάει πιο πολύ ανάμεσα και από κάτω τους.
7. Ρίχνουμε την μισή παρμεζάνα από  πάνω. 


8. Τέλος, από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ και την υπόλοιπη παρμεζάνα. 


9. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.



Η συνταγή είναι από το angelslovelyrecipes.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου