Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Γίγαντες


Υλικά(για 4-5 άτομα):
500 γρ. γίγαντες
4 καρότα σε ροδέλες
500 γρ. pummaro συμπυκνωμένο
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό σε φετούλες
1 κρασοπότηρο λάδι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
λίγη ρίγανη
λίγη πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
λίγες ροδέλες ελιών (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Βάζω τους γίγαντες από την προηγούμενη μέρα μέσα σε νερό να μουλιάσουν.


2. Την επόμενη μέρα, αφού τους σουρώσω, τους βράζω στην κατσαρόλα μαζί με τα κομμένα καρότα σε νερό αρκετό ώστε να τα σκεπάζει για 1 ώρα και ένα τέταρτο.


3. Αφού σουρώσω τους γίγαντες προσθέτω στην κατσαρόλα το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη , την πιπεριά, το κρεμμύδι, το ντοματάκι, τη ζάχαρη και ανακατεύω.


4. Τα ρίχνω όλα μέσα στο ταψί ή πυρέξ, που θα χρησιμοποιήσω, και ψήνω για περίπου 40 λεπτά στον φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα.


5. Τα πρώτα 20 λεπτά καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
6. Σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω τις ροδέλες από τις ελιές.


Η συνταγή είναι της μαμάς της Αγγελικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου