Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Μακαρονάδα με μανιτάρια και μπέικον



Υλικά (για 4-5 άτομα):
500 γρ. λαζάνια
1 ξερό κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμύδι
200 γρ. μανιτάρια
200 γρ. μπέικον κομμάτι σε κυβάκια
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. μαϊντανό
300 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό.


2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι. 
3. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και μόλις πάρει ένα ελαφρύ χρώμα το αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα.



4. Στο ίδιο τηγάνι σουτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει ελαφρά.



5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο και σβήνουμε με το λευκό κρασί.



6.  Όταν πάρει μία βράση ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν, μέχρι να δέσει η σάλτσα.



7. Στο τέλος προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Εάν δεν χωράνε στο τηγάνι, γυρνάμε την σάλτσα στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια και την ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά.



8. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα πιπέρι και την παρμεζάνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου