Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Αφράτο μοσχαρίσιο μπιφτέκι


Υλικά για 4 μεγάλα μπιφτέκια και ένα πιο μικρό:
700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
3 φέτες ψωμί του τόστ
3 φρυγανιές
3 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
1 ντομάτα
2 κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λάδι για το ταψί μας

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μας. 


2. Τον κιμά, το ψωμί και τις φρυγανίες τα οποία πρώτα τα έχουμε βάλει στο νερό και τα έχουμε σταγγίσει καλά. 
3. Βάζουμε στο multi την ντομάτα και τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε και αυτά στην λεκάνη μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη.



4. Βάζουμε την λεκάνη με τα υλικά στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα ώστε να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά. 
5. Ύστερα πλάθουμε τα μπιφτέκια μας μεγάλα σε μέγεθος (εγω τα ζύγισα και θα πρέπει να είναι γύρω στα 300 γρ το κάθε μπιφτέκι) και τα τοποθετούμε
 σε ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα και έχουμε προσθέσει ελάχιστο λαδάκι.
6. Τα ψήνουμε στον αέρα για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου, σε χαμηλή θέση στον φούρνο μας.



Η συνταγή είναι της μαμάς της Αγγελικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου