Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Σούπα με ρεβίθια και μανιτάρια


Υλικά(για 4 άτομα):
200 γρ. ρεβίθια που θα έχετε βάλει στο νερό για 12 ώρες τουλάχιστον
20 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα (κατά προτίμηση άγρια)
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά
1 κ.σ. δεντρολίβανο τριμμένο
2 σκ. σκόρδο
2 μικρές πατάτες

Συνοδευτικό:
2 μεγάλες φέτες ζυμωτό ψωμί
1 κ.γλ. μαντζουράνα
1 κ.γλ. μαϊντανό τριμμένο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Σουρώνουμε τα ρεβίθια. Τα βράζουμε σε νερό χωρίς αλάτι για περίπου 2 ώρες.


2. Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό τα ξερά μανιτάρια, καθαρίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί ή τα ξεπλένουμε με νερό  και τα κόβουμε σε φέτες.
3. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα μουλιασμένα μανιτάρια, αφού τα στραγγίξουμε.
4. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρούς κύβους τις πατάτες.
5. Σε βαθύ τηγάνι ροδίζουμε για 5 λεπτά το δεντρολίβανο με το σκόρδο με 4 κ.σ. ελαιόλαδο.


















6. Προσθέτουμε τα φρέσκα και αποξηραμένα μανιτάρια και τις πατάτες και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 6-7 λεπτά.



 7. Προσθέτουμε μέσα τα βρασμένα ρεβύθια. Εαν θέλουμε λιώνουμε κάποια για να γίνει η σούπα πιο χυλωμένη.




 8. Αλατίζουμε και βράζουμε άλλα 20 λεπτά, προσθέτοντας όσο νερό από τα ρεβύθια χρειάζεται για να γίνει η σούπα πηχτή.







9. Τοποθετούμε σε ένα πυρέξ τις φέτες ψωμιού, τις οποίες αλείφουμε με λίγο λάδι και την μαντζουράνα.
10. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
11. Σερβίρουμε προσθέτοντας μαϊντανό και συνοδεύοντας με το ψημένο ψωμί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου