Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Κοτόπουλο τηγανιτό


Υλικά (για 4 άτομα):
4 φιλέτα κοτόπουλο
2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. μέλι
2 αυγά
αλάτι 
πιπέρι
Για το πανάρισμα:
Κόρν φλέικς σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομματάκια
τσιπς πατάτας σπασμένα με το χέρι σε μικρά κομματάκια
Για το σερβίρισμα:
150 γρ. μαγιονέζα
2 κ.γλ. κάρυ

Εκτέλεση:
1. Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα με τα αυγά και αρκετό αλατοπίπερο. 


2. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε λωρίδες και τα βάζουμε μέσα στη μαρινάδα. Αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα ή από το βράδυ.


3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κορν φλέικς με τα τσιπς σε αναλογία 1 προς 1 ή φτιάχνουμε τη δική μας αναλογία, ανάλογα πόσο "γλυκά" ή πόσο "αλμυρά" θέλουμε τα κοτοπουλάκια μας.
4. Τα βουτάμε μέσα στο μίγα παναρίσματος. Αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα μέσα στο ψυγείο για να σφίξουν μέχρι να τα τηγανίσουμε.


5. Βάζουμε σπορέλαιο να ζεσταθεί σε βαθύ τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. 


6. Σερβίρουμε με τη σάλτσα που φτιάχνουμε ανακατεύοντας τη μαγιονέζα με το κάρυ.


Η συνταγή είναι του Α. Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου