Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ντοματόρυζο


Υλικά (για 4 άτομα):
300 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
1 πιπεριά πράσινη σε κυβάκια
1 πιπεριά κόκκινη σε κυβάκια
1 κιλό ντομάτες ώριμες περασμένες από το multi
1 κ.γλ. ζάχαρη
6 κ.σ. ελαιόλαδο
5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τον πολτό ντομάτας σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτουμε χλιαρό νερό, εαν χρειαστεί, έτσι ώστε συνολικά να έχουμε ένα μείγμα νερού και ντομάτας περίπου 900 ml.



2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το ρύζι σε δυνατή φωτιά.



3. Μόλις το ρύζι γίνει διαφανές, ρίχνουμε το μείγμα της ντομάτας. Αλατίζουμε, ρίχνουμε τη ζάχαρη, λίγο πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Εγώ το έβαλα στο 4 και η κουζίνα μου φτάνει στο 9. Σκεπάζουμε με το καπάκι.



4. Στα 20 λεπτά ρίχνουμε τον μαϊντανό και κλείνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μία καθαρή πετσέτα κουζίνας, από πάνω βάζουμε και το καπάκι και αφήνουμε το ρύζι μας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά προτού το σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.




Tips:

  • Αντί για μαϊντανό, μπορούμε να βάλουμε φρέσκο βασιλικό ή ξερό δυόσμο.
  • Αντί για ρύζι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλιγούρι.


Η συνταγή είναι της Ε. Ψυχούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου