Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Κοτόπουλο με μπαλσάμικο

 

Υλικά:
6 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς την πέτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα μπαλσάμικο
400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα σε κονσέρβα
1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο
1/2 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη ή φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια και τα αλατοπιπερώνω. Έπειτα τα αλείφω με το σκόρδο.


2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι.Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. 


3. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το μπαλσάμικο και τα μυρωδικά.  


4. Τέλος, σιγοβράζουμε για περίπου για 15 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.


Η συνταγή είναι της Ντ. Κόχυλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου