Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Κορμός ψυγείου


Υλικά:
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο
400 γρ. μπισκότα πτι μπερ
Για την σαντιγύ:
1 κουτί morfat
1 κουτί ζαχαρούχο

Εκτέλεση:
1. Σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα.



2. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και αποσύρουμε από την φωτιά.



3. Σπάμε τα μπισκότα σε 4-6 κομμάτια τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας.



4. Βάζουμε το μείγμα της σε ένα ταψάκι 24 εκ., εαν θέλουμε βάζουμε από πριν λαδόκολλα για να ξεφορμάρετε πιο εύκολα και το βάζουμε στο ψυγείο.



5. Μόλις κρυώσει, χτυπάμε καλά το μόρφατ και έπειτα προσθέτω το ζαχαρούχο και συνεχίζω να χτυπάω για 7-8 λεπτά μέχρι να γίνει σαντιγύ και την προσθέτω πάνω από το γλυκό που είχα στο ψυγείο.
6. Σερβίρω με τριμμένη κουβερτούρα ή ότι άλλο εγώ επιθυμώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου