Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Τούρτα παγωτό


Υλικά:
2 αυγά
250 γρ. βιτάμ
500 γρ. ζάχαρη άχνη
4 κουτιά ερμόλ
3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
500 γρ. γάλα φρέσκο
3-4 κ.σ. νες καφέ

Εκτέλεση:
1. Βουτάμε τα μισά μπισκότα ανάλογα με το ταψί που επιλέγουμε σε χλιαρό γάλα και στρώνουμε μία σειρά στο ταψί.




2. Χτυπάω τα μισά υλικά δηλαδή 2 ερμόλ, 1 αυγό, 125 γρ. βιτάμ λιωμένο, 250 γρ. ζάχαρη και 250 γρ. χλιαρό γάλα. 



3. Μόλις τα χτυπήσω αρκετά ώστε να ομοιογενοποιηθούν, τα ρίχνω στο ταψί και τα βάζω κατάψυξη για 40 λεπτά.



4. Μετά, για την άλλη στρώση διαλύω στο χλιαρό γάλα τον νες καφέ. 



Έπειτα χτυπάω όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το γάλα με το νες καφέ, έως ότου ομογενοποιηθεί.



5. Βγάζω από την κατάψυξη το γλυκό και από πάνω στρώνω τα υπόλοιπα μπισκότα.



6. Απο πάνω στρώνω την κρέμα νες καφέ που έφτιαξα και το ξαναβάζω  στην κατάψυξη για να παγώσει. 



7. Για το σερβίρισμα βάζουμε κερασάκια ή τρούφα ή αμύγδαλο. Εγώ έβαλα τριμμένη κουβερτούρα. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου