Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πουρές στον φούρνο με μοτσαρέλα και ντομάτα


Υλικά:
900γρ. πατάτες
1/2 κιλό φρέσκια μοτσαρέλα, σε μπάλες
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
3 ντομάτες
30γρ. βούτυρο
1/4 φλιτζανιού γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
αλάτι και πιπέρι
μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)

Εκτέλεση:
1. Ξεφλουδίζουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, έπειτα της πολτοποιούμε σε πουρέ.


2. Προσθέτουμε το βούτυρο και το ζεστό γάλα πολτοποιώντας. Ο πουρές θα παραμείνει παχύς και σφιχτός, αλλά αυτό είναι εντάξει.



3. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι για την γεύση. Προσθέτουμε μια πρέζα μοσχοκάρυδο.
4. Απλώνουμε τον πουρέ σε ένα πυρίμαχο σκεύος.



5. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τη μοτσαρέλα και τις (αποφλοιωμένες) ντομάτες.
6. Τοποθετούμε τη μισή μοτσαρέλα πάνω από τον πουρέ.
7. Βάζουμε τις φέτες ντομάτας πάνω από την μοτσαρέλα.
8. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. 



Πασπαλίζουμε με τον αποξηραμένο βασιλικό και την ρίγανη  και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη παρμεζάνα.



9. Τοποθετούμε το σκεύος στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200°C για 25 έως 30 λεπτά. Μέχρι το τυρί να ροδίσει στην κορυφή.




Η συνταγή είναι από το http://www.marymary.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου