Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Μπουκίτσες χοιρινού με σάλτσα μουστάρδας και άρωμα λεμονιού

 

Υλικά:
700 γρ. χοιρινό σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι
1-2 πράσινες πιπεριές
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα λευκό κρασί 
χυμό από ενός λεμονιού
Λάδι
2 κ.σ. μουστάρδα
πάπρικα 
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι 

Εκτέλεση:
1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και κόβουμε σε μεγάλες ροδέλες τις πιπεριές. 


2. Βάζουμε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι όσο χρειάζεται για να καλυφθεί ο πάτος και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο κι έπειτα ρίχνουμε τις πιπεριές. 



3. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι και το σκόρδο ρίχνουμε τις χοιρινές μπουκίτσες. 



4. Όταν πάρει λίγο χρώμα το κρέας, ρίχνουμε το κρασί και το λεμόνι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νεράκι μέχρι να καλυφθεί το κρέας και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 



5. Μόλις μαλακώσει το κρέας ρίχνουμε ρίγανη και πάπρικα όσο θέλουμε και την κρέμα γάλακτος. Χαμηλώνουμε την φωτιά στην μέση και ρίχνουμε αρκετή μουστάρδα και ανακατεύουμε. 



6. Μόλις αρχίζει και πήζει η σάλτσα το κατεβάζουμε από τη φωτιά.




Η συνταγή είναι από το http://www.mothersblog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου