Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα


Υλικά:
1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
1 1/2 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι χοντρό
1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αμύγδαλα ή ότι άλλο ξηρό καρπό επιθυμείτε

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 ποτήρια του νερού νερό
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνουμε το λάδι και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι σε σιγανή φωτιά μαζί με τα αμύγδαλα έως ότου ροδίσει.




2. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Στο σιρόπι αυτό βάζουμε μέσα τη βανίλια και το ξύλο κανέλας.



3. Προσθέτουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι σιγά - σιγά και ανακατεύουμε έως ότου πήξει ελαφρά.





4. Το βάζουμε σε φόρμα μέχρι να κρυώσει για να δέσει και μετά το σερβίρουμε.




Tip: Προσοχή όταν ρίχνετε το σιρόπι στο χαλβά, διότι βγάζει αρκετό καπνό και μπορεί να καείτε.

Η συνταγή είναι της Νονάς μου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου