Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Κεφτέδες κοτόπουλου με παρμεζάνα


Υλικά για 26 κεφτέδες:
1200 γραμμ. κιμά κοτόπουλου
150 γραμμ. παξιμάδι θρυμματισμένο στο μούλτι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
1 κουταλιά λεμονοθύμαρο ψιλοκομμένο (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βασιλικό, με διαφορετικά ωστόσο γευστικά αποτελέσματα)
60 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
4 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες στο μούλτι
αλάτι, πιπέρι
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
100 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.


2. Βάζουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά.




3. Πλάθουμε το μίγμα σε μεγαλούτσικους κεφτέδες και τους αραδιάζουμε στο ταψί. Τους ψήνουμε στο κατώτερο 1/3 του φούρνου για 45-50′ να ροδίσουν.



4. Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3′.



5. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1′ ακόμα.
6. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα σύμφωνα με τη γεύση μας.



7. Ρίχνουμε τους κεφτέδες μέσα στην κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30′ περίπου.



8. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και μέχρι να πάρει μία βράση το φαγητό.



9. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με μπόλικη σάλτσα, πασπαλισμένους με λίγη παρμεζάνα ακόμα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.



Η συνταγή είναι από το http://theonewithallthetastes.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου