Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τάρτα με μανιτάρια και ροκφόρ

  

Υλικά:
1 φύλλο ζύμης κουρού

Για την γέμιση:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
280 γραμμ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φετούλες
1 1/2 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
1 σκελίδα σκόρδου λειωμένη
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τρίμμα ροκφόρ (150 γρ.)
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος μαγειρικής
3 μεγάλα αβγά
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγο αλατάκι και πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 200ο C και τοποθετούμε την σχάρα του φούρνου στην μεσαία θέση.


2. Απλώνουμε την έτοιμη ζύμη σε μια ταρτιέρα Φ22 εκατοστών ή πυρέξ. Την πιέζουμε για να αγκαλιάσει καλά τον πάτο και τα εσωτερικά τοιχώματα της ταρτιέρας και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε, μέχρι να αποβάλλουν τα νερά τους, να εξατμιστούν και να μείνουν με το βουτυράκι.



4. Ρίχνουμε το ξύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε, μέχρι να εξατμιστεί το ξύδι. Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε τα μανιτάρια στην άκρη, μέχρι να κρυώσουν τελείως.
5. Βγάζουμε την ταρτιέρα με την ζύμη από το ψυγείο, την γεμίζουμε με το μείγμα των μανιταριών και την πασπαλίζουμε με το ½ ροκφόρ.


6. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά, προσθέτουμε τον μαϊντανό αλατάκι και πιπεράκι και περιχύνουμε την τάρτα.



7. Στην συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ροκφόρ και την φουρνίζουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
8. Την ξεφουρνίζουμε, την αφήνουμε 30 λεπτά να σταθεί, την κόβουμε σε μερίδες και την σερβίρουμε.


Η συνταγή είναι από το http://www.lifesharing.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου