Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Πορτοκαλόπιτα


Υλικά:
1 1/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1 κούπα και 2 κ.σ. ζάχαρη
4 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 πακέτο φύλλο Βηρυττού (500γρ.)

Για το σιρόπι:
3 3/4 κούπας νερό
2 1/4 κούπας ζάχαρη
ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
1. Χτυπήστε τη ζάχαρη και το καλαμποκέλαιο με το μίξερ για 4 λεπτά. 



Προσθέστε τα αυγά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο και συνεχίστε το χτύπημα να ενωθούν.



2. Τρίψτε το φύλλο με τα χέρια σας, αφού το έχετε αφήσει ανοιχτό για να ξεραθούν λίγο τα φύλλα και ενσωματώστε το μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι.



3. Αλείψτε ένα μεγάλο πυρέξ με λίγο λάδι και απλώστε μέσα το μείγμα. Λιάνετε με το κοίλο μέρος ενός κουταλιού την επιφάνειά του και ψήστε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.



4. Βγάλτε το γλυκό από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει καλά. Ετοιμάστε το σιρόπι. Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και βράστε τα 15 λεπτά μέχρι να δέσει και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Σιροπιάστε το γλυκό κρύο ρίχνοντας το ζεστό σιρόπι κουταλιά - κουταλιά μέχρι να απορροφηθεί όλο.



Η συνταγή είναι της Α. Αλεξιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου