Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Κοτόπουλο με μουστάρδα και κάρυ στη γάστρα


Υλικά: 
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1,5-2 κιλά πατάτες κομμένες σε φέτες για το φούρνο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
2 σκ. σκόρδο
1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα ή κονσέρβας σε φέτες (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. κάρυ 
3-4 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας,τα βάζουμε σε γάστρα (ή κατσαρόλα που σκεπάζει και μπαίνει στο φούρνο) και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο (δε βάζουμε νερό στο φαγητό). Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάνε τα υλικά παντού.




2. Ψήνουμε για μία ώρα με σκεπασμένη τη γάστρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να ψηθούν οι πατάτες.
3. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.
4. Σερβίρουμε ζεστό και φρεσκομαγειρεμένο!



Η συνταγή είναι από το http://magyreuontas.blogspot.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου