Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Μακαρονάδα φούρνου

 

Υλικά:
1 πακέτο πένες ή ότι ζυμαρικό θέλετε (500γρ.)
300 γρ. κέτσαπ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 λουκάνικα χωριάτικα καπνιστά
3 φέτες ζαμπόν
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
λίγο κρασί
αλάτι πιπέρι
200γρ. ρεγκάτο τριμμένο
200 γρ. κασέρι τριμμένο
6 φέτες μπέικον

Εκτέλεση:
1. Βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. 
2. Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε τις πιπεριές, και τις σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι. 




Προσθέτετε ψιλοκομμένα τα λουκάνικα και το ζαμπόν, σοτάρετε καλά και σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να πιει τα υγρά. 



3. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα βάζετε σε ένα μεγάλο, βαθύ πυρέξ. Ρίχνετε τη κέτσαπ και τα λαχανικά και ανακατεύετε καλά. 



Προσθέτετε τα τυριά από πάνω χωρίς να ανακατέψετε και από πάνω στρώνετε τις φέτες του μπέικον. 



4. Ψήνετε στο φούρνο στους 200 μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου