Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Σπαγγέτι Κάτσιο ε Πέπε (Cacio e pepe)


Υλικά (για 4 άτομα):
500 γρ. σπαγγετίνι No.3 ή σπαγγέτι No. 5
250 γρ. ψιλά τριμμένο πεκορίνο Ρομάνο ή παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. αλάτι

Εκτέλεση:
1. Στη συγκεκριμένη συνταγή επιλέξτε μια κατσαρόλα για να βράσουν τα σπαγγέτι, όπου δεν θα βάλετε τη πλήρη ποσότητα νερού, προκειμένου να έχετε πιο πηχτή διάλυση αμύλου στο νερό για την σάλτσα σας.


Επίσης θα ρίξετε την μισή ποσότητα αλατιού απ’ το συνηθισμένη γιατί το πεκορίνο είναι πολύ αλμυρό και έτσι θα είναι πιο ισορροπημένη η τελική γεύση.
2. Όταν το νερό βράσει, ρίχνετε μέσα μια κουταλιά σούπας αλάτι και μετά τον κοχλασμό ρίχνετε τα σπαγγετίνι ή τα σπαγγέτι. Βάζετε το χρονόμετρο για να μην ξεχαστείτε και ανακατεύετε κάθε τόσο.
3. Μόλις τα ζυμαρικά φτάσουν τον σωστό χρόνο τους για αλντέντε, κρατάτε ένα φλιτζάνι απ’ το βραστό νερό, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε στο μπολ.
4. Στη συνέχεια ρίχνετε λίγο απ’ το βραστό νερό σε ένα βαθύ τηγάνι ή σε κατσαρόλα και προσθέτετε σε αυτό τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε να πάρει μία βράση και προσθέτετε το πεκορίνο ή την παρμεζάνα ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να πάει παντού, να λιώσει και με τη βοήθεια του νερού να σχηματίσει μια “σάλτσα”. Προσθέτετε με προσοχή, τόσο νερό όσο κρίνετε ότι χρειάζεται για να δημιουργηθεί αυτή η παχύρρευστη σάλτσα τυριού.


5. Προσθέτετε μπόλικο τριφτό πιπέρι, που με ανακάτεμα ενσωματώνεται στην πάστα και κολλά πάνω στο τυρί. Σερβίρετε σε ζεστά πιάτα.


Η συνταγή είναι από το caruso.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου