Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Φοβερό κέικ με μερέντα


Υλικά (για μακρόστενη φόρμα):
4 αυγά μεσαίου μεγέθους, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα + 1 κ.σ. μερέντα (300g)
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (125g)
1 σοκολάτα με ολόκληρα φουντούκια, τεμαχισμένη
σε μικρά κομμάτια (100g)
λίγη λιωμένη μερέντα, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ψιλοκομμένα φουντούκια, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C, στις αντιστάσεις, και τοποθετούμε τη σχάρα στην δεύτερη θέση από κάτω.


2. Βουτυρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ, με διαστάσεις 10x20cm. Καλύπτουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλα, για να μας διευκολύνει στο ξεφορμάρισμα.
3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρίσουν. 


4. Προσθέτουμε τη μερέντα και ανακατεύουμε έντονα με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί ένα λείο και πυκνό μείγμα. 
5. Προσθέτουμε τη φαρίνα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι μόλις να ενσωματωθεί στο μείγμα (μην παραδουλεύετε το μείγμα).


 Προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα,  αν χρησιμοποιήσουμε, και ανακατεύουμε απαλά.
6. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. 


7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 55 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο). Βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, πρέπει να βγαίνει καθαρή, χωρίς υπολείμματα ζύμης (μην μπερδευτείτε με τη λιωμένη σοκολάτα). 


8. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
9. Το σερβίρουμε όπως είναι ή περιχύνουμε με λίγη λιωμένη nutella και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα φουντούκια.



Η συνταγή είναι από το http://kouzinista.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου