Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Σοκολατένια cupcakes με καρύδα


Υλικά (για 10 cupcakes):
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
140 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο μαλακό
3 αυγά
100 γρ. γάλα
170 γρ. καρύδα τριμμένη
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
30 γρ. κακάο
λίγο αλάτι
2 βανίλιες

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.


2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για cupcakes και την αφήνουμε στην άκρη.
3. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
4. Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μαζί με το αλάτι για να γίνουν μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.



5. Στο ίδιο δοχείο που είχαμε τη μαρέγκα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
6. Αφού ασπρίσει και φουσκώσει το μείγμα ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, τις βανίλιες, την καρύδα, το κακάο και τη σοκολάτα (αφού έχουμε περάσει απο σίτα το αλεύρι, τις βανίλιες και το κακάο).



7. Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο και το ενσωματώνουμε στο πιο πάνω μείγμα.
8. Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε στο μείγμα και τη μαρέγκα σταδιακά ανακατεύοντας απαλά για να παραμείνει αφράτο.



9. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που μπήγουμε μέσα του. 



10. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει και μετά το βγάζουμε από τη φόρμα. 

Η συνταγή είναι του Α. Πετρετζίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου