Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Βελουτέ πατάτας με λάδι τρούφας


Υλικά (για 4 μερίδες):
500 γρ. πατάτες
350 γρ. πράσα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
3 κ.σ. βούτυρο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
3 φλ. τσ. ζωμό κοτόπουλο
200 ml κρέμα γάλακτος
20 γρ. λάδι τρούφας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα πράσα και 1 κ.σ. αλάτι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, ανακατεύουμε συνεχώς. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο. 



2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και μαγειρεύουμε τα πράσα για 25 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
3. Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις πατάτες. 
4. Μόλις μαλακώσουν καλά τα πράσα, ρίχνουμε τις πατάτες και τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.


5. Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και πολτοποιούμε τα λαχανικά με ένα ραβδομπλέντερ. 


6. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω το λάδι τρούφας.


Η συνταγή είναι από το http://www.arttable.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου