Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Γρήγορο τηγανιτό ρύζι με γαλοπούλα και αυγά


Υλικά (για 3-4 άτομα):
3 αυγά
3-4 φέτες γαλοπούλα ή μπέικον
1 κρεμμύδι
1 κ.σ. λάδι
5 φλιτζ. τσ. μαγειρεμένο ρύζι (1 1/5 φλιτζ. τσ. άβραστο)
Αλάτι και πιπέρι
1 κ. γλ. ζάχαρη
4 κ.σ. σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ προσθέτοντας λίγο αλάτι.


2. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια
3. Ζεσταίνουμε το λάδι στο wok ή σε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα αυγά. Τα ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις ψηθούν αρκετά τα αφαιρώ από το τηγάνι.



4. Βάζουμε σε αυτό τη γαλοπούλα μέχρι να γίνει ελαφρώς κριτσανιστό.



5. Αφαιρούμε τη γαλοπούλα και βάζουμε στο wok το κρεμμύδι κομμένα. 



Μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε και το ρύζι για 3-5 λεπτά. 
6. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη.
7. Ρίχνουμε τέλος τη γαλοπούλα και τα αυγά και μετά από 1 λεπτό κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά και σερβίρουμε.



Η συνταγή είναι από το http://ipop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου