Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Κοτόπουλο με πατάτες και μυρωδικά στη γάστρα


Υλικά (για 3 άτομα):
800 γρ. κοτόπουλο σε μερίδες 
700 γρ. πατάτες καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά σε φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
μισό κρασοπότηρο λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε σε ένα μπολ την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και το μπούκοβο (αν χρησιμοποιήσουμε) και τα ανακατεύουμε.


2. Πλένουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
3. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, τα αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και τα πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα του μίγματος των μυρωδικών.
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 250 βαθμούς με αντιστάσεις.
5. Βάζουμε στη γάστρα μας τις πατάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, το κρασί, το 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο και την υπόλοιπη ποσότητα του μίγματος των μυρωδικών και ανακατεύουμε καλά.


6. Τακτοποιούμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο 1/4 του ελαιόλαδου, σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε το φαγητό για 1 1/2 ώρα.
7. Τέλος αφαιρούμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές του κοτόπουλου.




Η συνταγή είναι από το http://theonewithallthetastes.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου