Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Αρνίσιο ραγού


Υλικά:
400 γρ. κρέας από αρνίσιο μπούτι
2 καρότα
2 κλωνάρια σέλινο (σέλερι)
1 κόκκινο κρεμμύδι
200 γρ. ντομάτες
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. βούτυρο
3 κλαράκια φρέσκο θυμάρι
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250ml ξηρό λευκό κρασί

Εκτέλεση:
1. Αρχικά αφαιρείτε το λίπος από το αρνίσιο κρέας και μετά το κόβετε σε κύβους.


2. Ύστερα καθαρίζετε τα καρότα και το σέλινο. Πλένετε την μελιτζάνα και τα κόβετε όλα σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.


3. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τα σπόρια τους και τις κόβετε σε κύβους.
4. Σοτάρετε τα λαχανικά (εκτός από τις ντομάτες) σε ένα τηγάνι με το βούτυρο. Καρυκεύετε με αλάτι, πιπέρι και τα κλαράκια από το θυμάρι.


5. Τσιγαρίζετε για λίγο το κρέας σε ελαιόλαδο μέσα σε μία κατσαρόλα και μετά προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. 


Έπειτα πασπαλίζετε το κρέας με το αλεύρι, ανακατεύετε και τέλος σβήνετε με το λευκό κρασί.


6. Προσθέτετε τα λαχανικά και τις ντομάτες, τα μεταφέρετε σε μία γάστρα και τη βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (150 βαθμούς) στον αέρα. 


7. Αφήστε να σιγοψηθεί για δύο ώρες και ένα τέταρτο περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Εάν χρειάζεται προσθέτετε κι άλλο κρασί.



Η συνταγή είναι από το βιβλίο Η Εποχή των Κερασιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου