Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Τυροκαυτερή


Υλικά (βγαίνει 700γρ.περίπου για 12 άτομα):
500 γρ. φέτα
80 ml ελαιόλαδο
2 μεγάλες φρέσκιες πιπεριές Φλωρίνης (περίπου 220γρ.) ξεσποριασμένες
και κομμένες σε κομμάτια
1 κ.γλ. μπούκοβο (ή 1 1/5 για πιο καυτερό)
3 γεμάτες κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.γλ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κ.γλ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα ή γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση:
1. Βάλτε τη φέτα σε μπολ και καλύψτε την με νερό. 


Αφήστε την έτσι για 15 λεπτά για να ξαλμυριστεί. Μέσω της διαδικασίας αυτής η γεύση της φέτας γίνεται πιο απαλή καθώς το νερό αμβλύνει την έντονη, αλμυρή της γεύση.
2. Εντωμεταξύ, προσθέστε το λάδι σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τις πιπεριές και το μπούκοβο και σωτάρετε, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε τις πιπεριές να κρυώσουν στο τηγάνι.




3. Όταν περάσουν τα 15 λεπτά, στραγγίξτε τη φέτα από το νερό, κόψτε τη σε κομμάτια και προσθέστε τη σε ένα μούλτι.
4. Προσθέστε τις κρύες πιπεριές μαζί με όλο το περιεχόμενο του τηγανιού, μην αφήνοντας στάλα από το λάδι πίσω.
5. Επίσης μέσα στο μούλτι προσθέστε το γιαούρτι, το ξύδι και την καπνιστή πάπρικα.



6. Χτυπήστε στο μούλτι μέχρι να έχετε ένα απαλό, κρεμώδες και σχεδόν λείο μείγμα. 




7. Δοκιμάστε και αν η τυροκαυτερή σας φαίνεται αλμυρή, προσθέστε λίγο γιαούρτι. Εάν θέλω μπορώ να την σερβίρω με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου