Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Κοτόπουλο μπαρδουνιώτικο με φέτα και κρεμμύδια


Υλικά (για 2-3 μερίδες):
800-1000 γρ. κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες (εγώ χρησιμοποίησα )
1/4 φλ. ξύδι από κόκκινο κρασί
3/4 φλ. ελαιόλαδο
3 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
150 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
αλάτι

Εκτέλεση:
1. Αφαιρούμε το λίπος από το κοτόπουλο. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ, το αλατίζουμε και το ραντίζουμε με το ξύδι. Το αφήνουμε για μισή ώρα να απορροφήσει το ξύδι.


2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. 


3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα κρεμμύδια να αχνιστούν με το λάδι για 25 λεπτά περίπου. Τα ανακατεύουμε κάθε τόσο για να μην καούν ή κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας.
4. Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. 
5. Σπρώχνουμε τα κρεμμύδια στην άκρη μέσα στην κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρώς το κοτόπουλο για να πάρει λίγο χρώμα. 


6. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τα κρεμμύδια πάνω στο κοτόπουλο, σκεπάζοντας το όσο μπορούμε. 
7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά για μια ώρα περίπου ή μέχρι να έχει ψηθεί τόσο καλά που σχεδόν να πέφτει από τα κόκαλα. Στη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο νερό αν είναι απαραίτητο για να μην καούν το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.
8. Περίπου δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα. 


9. Σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε τη φέτα να λιώσει και να ενσωματωθεί με το κρεμμύδι, έτσι ώστε να γίνει μια πλούσια, πηχτή σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.
10. Εγώ το σέρβιρα μαζί με βραστές πατάτες.


Η συνταγή είναι της Ντ. Κόχυλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου