Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ιταλική Καρμπονάρα


 Υλικά (για 2 άτομα):
250 γρ. μακαρόνια (σπαγγέτι)
150 γρ. μπέικον σε κυβάκια
2 αυγά και 1 κρόκο αυγού
2 κ.σ. παρμεζάνα
1 σκ. σκόρδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο αλάτι
1 κ.σ. βούτυρο κ λίγο ακόμα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κουτάλα νερό από αυτό που βράζουμε τα ζυμαρικά

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για όσα λεπτά αναγράφει η συσκευασία.


2. Στο μεταξύ βάζουμε στο τηγάνι την 1 κ.σ. βούτυρο και το ελαιόλαδο και αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε μέσα την σκελίδα σκόρδου αφού την πατήσουμε ελαφρά και έπειτα το μπέικον και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα, να μην γίνει τραγανό. Αφαιρούμε την σκελίδα του σκόρδου.


3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την παρμεζάνα, το πιπέρι και λίγο αλάτι  και το αφήνουμε στην άκρη.


4. Προσθέτουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το μπέικον, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 κουτάλα νερό από το νερό που έβραζαν τα ζυμαρικά μας, αφαιρούμε από την φωτιά.


5. Αφού έχει πέσει ελαφρά η θερμοκρασία προσθέτουμε στα ζυμαρικά το μείγμα των αυγών και ανακατεύω μέχρι να πάει παντού το μείγμα. 


6. Σερβίρω προσθέτοντας τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου