Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Γκρατιναρισμένες πατάτες


Υλικά (για 2 άτομα):
400 γρ. μικρές πατάτες (ελαφρά βρασμένες για 10 λεπτά)
2 αυγά
250 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
1. Αφού βράσετε για 10 λεπτά τις πατάτες, τις στραγγίζετε και τις κόβετε σε πολύ λεπτές ροδέλες (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τον κόφτη λαχανικών).


2. Αλείφετε ένα μεσαίο ή δύο μικρά πυρίμαχα σκεύη με βούτυρο και τοποθετείτε τις ροδέλες από τις πατάτες κυκλικά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.



3. Τέλος χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, καρυκεύετε με αλάτι, περιχύνετε τις πατάτες και ρίχνετε από πάνω νιφάδες βουτύρου.
4. Ψήστε στους 180 βαθμούς για σαράντα περίπου λεπτά.




Η συνταγή είναι από το βιβλίο Η Εποχή των Κερασιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου