Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Κοτόπουλο με σάλτσα μπάρμεκιου


Υλικά (4-5 άτομα):
4 μπούτια κοτόπουλου με το καπάκι
λίγη σάλτσα μπάρμεκιου
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Αρχικά πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά.


2. Έπειτα το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και το αλατοπιπερώνουμε. 


3. Στην συνέχεια τα χαράζουμε σε 2 - 3 μεριές για να ψηθούν καλά και τα αλείφουμε με σάλτσα μπάρμπεκιου, τόσο όσο για να τα καλύψει από όλες τις πλευρές.


4. Τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς με αέρα για περίπου 1 ώρα.
5. Δέκα λεπτά πριν τελειώσει η ώρα, ελέγχουμε αν έχουν πάρει λίγο χρώμα και εάν έχουν ψηθεί εσωτερικά, δηλαδή αν είναι καθόλου κόκκινο μέσα. Εάν έχουν ψηθεί εσωτερικά, τότε τα ξεσκεπάζουμε και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου