Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Νιόκι στο φούρνο με μπέικον, τομάτα και μοτσαρέλα


Υλικά (για 3-4 άτομα):
500 γρ. ζυμαρικά νιόκι
200 γρ. μπέικον σε κυβάκια
2 σ. κ. σκόρδο λιωμένες
1 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες (1 κονσέρβα)
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ. γλ. ζάχαρη
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες

Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.


2. Βάζω νερό και αλάτι σε μία κατσαρόλα για να βράσει.
3. Στο μεταξύ, φτιάχνουμε την σάλτσα. 
4. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω λίγο λάδι και τηγανίζω το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα.


5. Προσθέτουμε έπειτα το σκόρδο και την καπνιστή πάπρικα και μαγειρεύω για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
6. Έπειτα προσθέτω τις ντομάτες, τον πελτέ και τη ζάχαρη και βράζω για 5 λεπτά.


7. Αφαιρώ το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό, το αλατοπίπερο και ανακατεύω.


8. Βράζω τα νιόκι στο αλατισμένο νερό για όσο αναγράφει η συσκευασία, θα πρέπει να επιπλέουν όταν θα είναι έτοιμα. Τα αφαιρώ από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα και τα προσθέτω στην σάλτσα.


9. Τα μεταφέρω σε ένα πυρέξ και από πάνω τοποθετώ της φέτες της μοτσαρέλας.


10. Τοποθετώ το πυρέξ στον φούρνο και ψήνω για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
11. Αφαιρώ από τον φούρνο και το αφήνω να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν σερβίρω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου