Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Κις λορέν με σφολιάτα


Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας 
250 γρ τριμμένο ρεγκάτο
150-170 γρ μπέικον κομμένο σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
300-350 ml κρέμα γάλακτος 
2 Αυγά
Αλάτι - πιπέρι
2 κ.σ. βούτυρο 

Εκτέλεση:
1. Βάζουμε την μια κουταλιά βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τους κύβους μπέικον. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. 


2. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο από την δεύτερη κουταλιά βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήνουμε να κρυώσει.



3. Βουτυρώνουμε ελαφρώς με το υπόλοιπο βούτυρο ένα πυρέξ όχι πολύ μεγάλο (ίσα να χωράει το φύλλο σφολιάτας) και τοποθετούμε την σφολιάτα μας, καλύπτοντας τα τοιχώματα. 
4. Αδειάζουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι και από πάνω το μπέικον.



5. Στην συνέχεια πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. 



6. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό το αλάτι, το πιπέρι και περιχύνουμε την κις λορέν. 



7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 – 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει στις άκρες η σφολιάτα. 
8. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.



Η συνταγή είναι από το www.chefoulis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου