Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι


Υλικά (για 4 άτομα):
300 γρ. κολοκυθάκια
150 γρ. αλεύρι (θα περισσέψει, αλλά για να υπάρχει περιθώριο)
1 κουτάκι μπίρα
100 ml ελαιόλαδο
100 ml σπορέλαιο (ή καλαμποκέλαιο κλπ.)
αλάτι

Εκτέλεση:
1. Καθαρίζετε τα κολοκύθια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες πάχους 4-6 χιλιοστών. 


2. Τα ξεπλένεται σε σουρωτήρι και πασπαλίζετε με μπόλικο αλάτι. Τα αφήνετε εκεί από μισή ώρα ως 3 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.
3. Φτιάχνετε το κουρκούτι, ένα τέταρτο πριν χρειαστεί να τα σερβίρετε, παίρνετε 2 μεγάλα μπολ. 
4. Στο πρώτο βάζετε 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ρίχνετε σταδιακά λίγο πάνω από μισό κουτάκι μπίρα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας ελαφρά πηχτός χυλός. 
5. Στο δεύτερο μπολ βάζετε απλώς αλεύρι και λίγο αλάτι.


6. Βάζετε τα 2 λάδια σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά. 
7. Μέχρι να κάψει, αρχίζετε να  βουτάτε ένα –ένα τα κολοκυθάκια πρώτα στον χυλό να  πάρουν πάνω τους λίγο κουρκούτι και αμέσως μετά, τα αλευρώνετε στο δεύτερο μπολ. 


8. Τα ρίχνετε ένα-ένα μέσα στο καυτό λάδι και ακολουθείτε τη διαδικασία σε σειρά μέχρι να γεμίσει το τηγάνι. 
9. Σε 3-4 λεπτά τα γυρνάτε απ’ την ανάποδη και σε άλλα 2 λεπτά τα αποσύρετε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας. Επαναλαμβάνετε μέχρι να ολοκληρωθεί το τηγάνισμα. 


10. Αν χρειαστεί λίγο ακόμη κουρκούτι, συμπληρώνετε με το υπόλοιπο της μπίρας και λίγο απ’ το αλεύρι.
11. Τα σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση με το που ολοκληρώνεται η διαδικασία, ώστε να είναι τραγανά και ζεστά.


Η συνταγή είναι από το http://www.pandespani.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου