Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ριζότο με σάλτσα ντομάτας και κεφαλοτύρι


Υλικά (για 4 άτομα):
300 γρ. ρύζι Αρμπόριο
1 μικρό κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
200 γρ. pummaro
200 ml λευκό κρασί
1200 ml ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, σε ένα βαθύ τηγάνι τύπου γουόκ με ελαιόλαδο. 



2. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ρύζι μαζί με τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.


3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και με μία κουτάλα προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου σιγά –σιγά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.


4. Όταν το ριζότο είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε το pummaro και συνεχίζουμε το 
μαγείρεμα.


5. Στο τέλος ρίχνουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. 


6. Σερβίρουμε το ριζότο με τριμμένο κεφαλοτύρι.



Η συνταγή είναι από το chefonair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου